|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Sikker flybillet
Det er nemt og billigt at købe flybilletter på nettet, men gå udenom nogle af de største fejl.

1) Undgå bankoverførsler - brug kreditkort

Som regel kan du betale på flere forskellige måder, når du køber dine billige flybilletter online. På det seneste er flere online rejsebureauer begyndt at tage imod betaling ved bankoverførsel. Betal med kreditkort - også selvom det koster et mindre gebyr. Har du betalt med kreditkort, får du nemlig dine penge igen af kortudstederen, hvis du ikke får leveret den vare, du har købt og betalt. For eksempel hvis flyselskabet går konkurs, eller hvis der opstår andre problemer.

2) Hvad så med Dankort?

Betaling med Dankort og VISA/Dankort er desværre en lige så dårlig idé som en bankoverførsel, for det er det samme som at betale kontant. Og det betyder, at det bliver meget svært at få dine penge igen, hvis noget går galt.

3) Vær helt sikker før du køber - du kan ikke fortryde

Husk at du ikke har fortrydelsesret, når du køber flybilletter på nettet - uanset hvordan du har betalt. Flybilletter købt på nettet er nemlig ikke omfattet af den lov, der normalt giver forbrugerne fortrydelsesret ved nethandel.

4) Stav navnene rigtigt

Står der ikke præcis det samme på flybilletten og passet, kan du få problemer i lufthavnen.

Som hovedregel kan billige flybilletter nemlig ikke ændres, og flyselskaberne mener at rettelse af selv en lille stavefejl eller tilføjelse af et glemt mellemnavn eller efternavn er det samme som at ændre hele billetten. I værste fald kommer du slet ikke med flyet, eller også koster det gebyr.


5) Skal jeg forsikre mig mod konkurs?

På stadig flere steder på nettet kan du nu købe en ekstra forsikring, der beskytter dig mod flyselskabets konkurs, og det kan jo umiddelbart lyde meget fristende. Men er forsikringen pengene værd? Svaret er både ja og nej. Igen er det allerbedst at betale med kreditkort - så er du sikret uden at skulle tænke på konkursforsikring. Udstederen af kreditkortet giver dig pengene igen.

Rejsegarantifonden hjælper kun i tilfælde af et rejsebureaus eller et flyselskabs konkurs, hvis du har købt mindst to ydelser af et almindeligt rejsebureau. Fx flybillet og to nætter på et hotel. Hvis du derimod har købt dine flybilletter et sted på nettet, og derefter booket hotel på en anden hjemmeside, er der ikke nogen hjælp fra Rejsegarantifonden.

Kategorier på sider:

Pakkerejser Lufthavn Flyvemaskine Flytrafik Netbutikker Flyrejser Hotel Rejser og Ferie Sikker flybillet Atlas Bagageregler for flyrejser Weekendrejser Rejseoplevelser
 
 
 Du er her: Flybilleter - Rejser Flybilleter - - Hvad er Flybilleter en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.